Bónusz rendszerek

Az online kaszinók azért ajánlanak bónuszokat, hogy a kispénzű játékosok minél tovább tudjanak a befizetésükből játszani. Ők azt szeretnék, ha szórakozni lépnénk be a szoftverbe, és nem csak azért, hogy nyerjünk (megjegyzem aki valóban csak a pénzért csinálja, az szerintem is rossz úton jár). Ők azon fáradoznak, hogy minél minőségibb kiszolgálásban, minél élménydúsabb és szebb grafikájú játékokban legyen részünk, hiszen így érhetik el, hogy minél többet játsszunk – és minél többet veszítsünk. Értelemszerűen nem szeretik azokat a játékosokat, akik csak addig játszanak náluk, amíg az első befizetésre járó bónuszt ki nem szedik, és aztán soha többé nem látják őket. A havi, vagy más időközönként rendszeres bónuszokat ajánló oldalak folyamatosan figyelik az aktivitásunkat, és ha csak a bónuszért játszunk, hamar kitiltanak minket, ezzel megfosztva a további játéktól. A kaszinók különböző gazdasági okokból általában csoportokba szerveződnek. Ez nem jelenti azt, hogy ne játszhatnánk a csoport minden tagjában (viszont előfordul, hogy a bónuszt csak 1 helyről kaphatjuk meg). Ha egy kaszinó jelzi a csoporttársainak, hogy személyünkben egy bónuszvadászról van szó, elképzelhető, hogy a csoport többi tagja nem ajánl nekünk bónuszt, vagy csak sokkal rosszabb feltételek mellett. Ha elolvassuk egy oldalon a Promotional Terms & Conditions-t, szinte biztos, hogy fogunk találni olyan kitételt, miszerint bizonyos országok lakói ki vannak zárva a promóciókból. Jobb esetben ki nincsenek ugyan zárva, de pl. nem 20x-os, hanem 50x-es wagering vonatkozik rájuk (mint az 888.com-on ránk, magyarokra). Ezeket a szankciókat szintén a nagy arányú visszaélés miatt vezetik be, azonban itt nem az egyes játékost sújtják, hanem adott országból az összes felhasználót.

Álljon itt néhány egyszerű módszer arra, hogy a fenti eseteket elkerüljük.

1. Játsszunk többet, mint a minimális követelmény

Aki csak a legkisebb házelőnyű játékon játszik, minimum téttel, és amint eléri a követelményt kiveszi az összes pénzét, gyakorlatilag a homlokára ragasztja a “Visszaélek a bónuszokkal” feliratot. Ezzel az adott oldal további promócióiból biztosan kizárja magát, de lehet hogy a csoport többi tagja sem fogja szívesen látni. Ezért ne vegyük ki rögtön a pénzünket! Tegyünk úgy, mint aki élvezi a játékot! Térjünk át egy olyan játékra, amit szeretünk, vagy próbáljunk ki többféle játékot, találomra. Váltogassuk a tétet. Persze azért csak ésszel, ne most veszítsük el a nehezen megszerzett bónuszt. Ha párszáz dollárt felteszünk ezzel a módszerrel, biztosan elkerülhetjük, hogy a kaszinó figyelőlistára tegyen minket, mint potenciális visszaélőt.

2. Néha térjünk el az optimális stratégiától

Ha csak és kizárólag a lehető legoptimálisabb stratégiával játszunk minimum tétekkel, azzal hamar felhívjuk magunkra a figyelmet. Ez persze csak abban a szakaszban érvényes, amíg a bónuszért játszunk. Ezért néha térjünk el tőle. No nem nagyon, de azért vigyünk egy kis változatosságot a játékba. Például egy vesztőszéria után növeljük mondjuk duplájára a tétet pár leosztás erejéig. Igen, ezzel eltérünk az optimális stratégiától, és lehet hogy balul fog kiütni, de néha meg kell tennünk. Emlékezzünk, hogy szeretnénk a csoport többi kaszinójában is bónuszért játszani (vagy ettől a későbbiekben reload bónuszt kapni), és ezek a pénzek sokszorosan kárpótolnak minket az esetleges veszteségekért.

3. Egy csoporton belül egyszerre csak egy bónuszért játsszunk

A csoportok figyelik az egyes tagjaik játékosait, és ha egyszerre több helyen játszunk a bónuszért majd azonnal kivesszük a pénzt ahogy lehet, azzal igencsak felhívjuk magunkra a figyelmet. Szerintem praktikusabb is egyszerre egy kaszinóban játszani. Nincs 50 program telepítve a gépünkre, biztosan fejben tudjuk tartani, hogy kb. hol járunk a lejátszásban, stb.

4. Több részletben vegyük ki a pénzünket

Ha a lejátszási követlemények teljesítésekor csak az eredeti befizetésünket vesszük ki, azzal azt a látszatot kelthetjük, hogy biztosítottuk magunkat a veszteségek ellen, és a nyereményünkből tovább szeretnénk játszani. Várjunk pár napot, tegyünk fel pár tétet más játékokon, mint amin a bónuszt lejátszottuk, és ezután vegyük csak ki a nyereményt.

Természetesen az összes itt felsorolt módszert nem szükséges egyszerre alkalmazni, de egyet-kettőt minden kaszinó esetén érdemes bevetni, hogy ne zárjuk ki magunkat (és honfitársainkat) a jövőbeli bónuszajánlatokból.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.